Polaganje vozačkih ispita u USK-u ipak neće biti obustavljeno

Home

Polaganje vozačkih ispita u USK-u ipak neće biti obustavljeno


Polaganje vozačkih ispita u USK-u ipak neće biti obustavljeno.

Na javno istupanje članova Komsije za polaganje vozačkih ispita, a koji su tražili isplatu zaostalih naknada za rad, odreagovao je premijer Kantona Husein Rošić, potpisavši jučer prve uplate na račun članova Komisije.

Tako će 21 mjesec dugovanja do petka biti sveden na 13 zaostalih naknada.

Danima su mediji u BiH objavljivali vijest o mogućoj obustavi polaganja vozačkih ispita u USK-u. Članovi Komisije za polaganje vozačkih ispita odlučili su da više neće raditi bez naknade. Dugovanja za čak 21 mjesec odlučili tražiti obustavom polaganja vozačkih ispita. O svemu tome, putem medija, čuo je i prvi čovjek kantona Husein Rošić.

Jučer je, na opće zadovoljstvo, na račun članova Komisije Vlada USK  uplatila tri naknade. Dogovorena je i dinamika isplata preostalih 13 naknada.   

Ermin Goretić, jedan od 60 članova Komisije i ljekar po struci, ispitivač prve pomoći pri polaganju vozačkog ispita, vijest o kompromisnom rješenju i spremnost na dogovor prihvatio je sa zadovoljstvom.

Ovim činom, nakon posljednje naknade uplaćene u februaru ove godine a za 2015. godinu, otišlo se korak dalje. Konačno, nakon pet mjeseci čekanja dobili su novac za svoj rad, a  kojeg su kandidati za polaganje vozačkog ispita uplatili odmah pri polaganju prve pomoći, testova ili završnog vozačkog ispita. Dvije godine kasnije došao je i do onih koji su ga zaradili.


(Izvor: RTVUSK)

Topic
Objavio: Wed, 12/07/2017 - 15:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top