Policajac pucao na tinejdžera koji je jeo na parkingu (VIDEO)

pucnjava
Policajac je zatim pet puta pucao na automobil.

 

Policajac iz policijske stanica San Antonio (SAPD) dobio je otkaz nakon što je u nedjelju, 2. oktobra bupucao 17-godišnjaka dok je jeo na parkiralištu McDonald'sa.

Neimenovani službenik, za kojeg je odjel naveo da ima sedam mjeseci iskustva u radu kao policajac, otpušten je zbog kršenja "pravila obuke i procedura". 

SAPD je saopćio da je policajac prethodne nedjelje navečer odgovorio na nepovezani poziv za uznemiravanje u McDonald'su i pritom primijetio automobil za koji je smatrao da je prethodnog dana učestvovao u bijegu od policije te pozvao pojačanje.

 

Pucao na automobil

Na video snimku kamere na uniformi službenika vidi se kako on, prije nego što je došlo pojačanje, prilazi automobilu, otvara vrata i naređuje vozaču da izađe. Vidno iznenađeni tinejdžer, koji je jeo na vozačkom mjestu, ubacio u rikverc i krenuo unazad.

Policajac je zatim pet puta pucao na automobil.

SAPD je saopćio da je tinejdžer pronađen u blizini s više rana od vatrenog oružja. U vozilu se nalazila još jedna osoba, ali ona nije zadobila povrede. 

 

Istraga se provodi

U bolnici je tinejdžer ostao do srijede, potvrdila je policija. Optužen je za izbjegavanje pritvora i napad na policajca koji je naveo da su ga udarila vrata automobila dok se tinejdžer vozio prema natrag.

Advokat tinejdžera, Brajan Pavers (Brian Powers), rekao je za CNN da ga je ured okružnog tužitelja okruga Beksar (Bexar) u petak obavijestio da tužioci odustaju od optužbi protiv njegovog klijenta.

SAPD navodi kako provodi istragu incidenta.