Policajci će biti raspoređeni oko škola i vrtića, za Gačićem kreće i vojska?

Na vanrednoj sjednici jučer je Vlada Kantona Sarajevo obećala tim policajcima osigurati finansijsku i materijalnu pomoć

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica nalazi se zajedno s policijskim snagama na terenu u Hadžićima, piše Fokus.

Istakao je, da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona, kako bi pomogli da se ubica njihovog kolege što prije pronađe, a sigurnost u KS-u pojača.

Na vanrednoj sjednici jučer je Vlada Kantona Sarajevo obećala tim policajcima osigurati finansijsku i materijalnu pomoć.

– Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika, jer je potrebno da se tokom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osjećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisutvo na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni sigurnosno pokriti – poručio je kantonalni ministar Katica.

Najavio je da ukoliko te policijske snage ne budu dostatne tražit će da im Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH.

Potcrtano je kako sve sve čini da se ubica policajca Mahira Begića što prije pronađe i privede, saopćeno je iz Pres službe KS-a.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Izvor: