Noć bez uspjeha: Policija i dalje traga za ubicom pripadnika FUP-a

I dalje se traga za ubicom Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije koji je brutalno likvidiran u subotu navečer dok je obavljao službene dužnosti u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Prema riječima policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo brojne ekipe su cijele noći pretraživale teren oko mjesta ubistva, ali i puno šire s namjerom da dođu do dokaza, informacija i konačno osobe uputila smrtnonosne hice iz vatrenog oružja prema njihovom kolegi. 

Nažalost, noć nije ponudila uspjeh, a potraga se nastavlja bez prekida.

Kako saznajemo policija je i u Sarajevu pojačala broj patrola na terenu koje obilaze teren.

Iako zvaničnici policije još uvijek ne žele govoriti za kojom osobom tragaju, prema informacijama do kojih je došao Klix.ba od izvora bliskih istrazi, sumnja se da je policajca ubio Edin Gačić za kojim policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica.

Područje Suhodola kod Tarčina osigurava veliki broj policijskih ekipa nakon što je večeras pronađeno tijelo policajca Begića. Njega je pronašao njegov kolega iza 18 sati kada je došao da preuzme smjenu, piše Klix.