Policija i vatrogasci intervenisali zadnjih 24 sata u Velikoj Kladuši

.
Jednu saobraćajnu nezgodu evidentirala je velikokladuška Policijska stanica u protekla 24 sata.

Kako doznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića, jednu intervenciju imala je Vatrogasna jedinica i to na gašenju požara usljed zapaljenja šume i njive u Čaglici. Intervencija je trajala od 11:09h do 13:05h.

 

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 39 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su Indira Bukvarević i Kasim Selman.

 

 Isporuka električne energije na području naše općine je stabilna.

 

 Po planu se odvijaju vodonapajanje, te odvoz smeća i održavanje gradske čistoće, saznajemo u velikokladuškim javnim preduzećima „VIK“ i „Komunalije“.

 

 Prema informacijama iz BIHAMK-a, zadnji je dan radne sedmice, pa tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja. Iako su uslovi za vožnju povoljni, apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, ali nešto kasnije očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja na većini graničnih prelaza.

 

 Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva, može ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne usloviti rijetke lokalne pljuskove. Dnevna temperatura od 25 do 31 °C.

 

 Biometeorološke prilike su povoljne. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti.

 

 U školskoj sali OŠ „25. novembar“ Velika Kladuša danas će od 11:30h biti održana Humanitarna priredba. Sav novac prikupljen od prodaje ulaznica za ovu priredbu čija je simbolična cijena 2 KM namijenjen je za odlazak učenika na maturalnu ekskurziju koji nisu u mogućnosti sebi platiti istu. „Molimo vas da svojim dolaskom date svoj doprinos ovom humanitarnom činu“, poručuju Organizatori priredbe – učenici 9. razreda OŠ „25. novembar“.