Policija istražuje je li za napad na Mamića plaćeno 50.000 maraka

Home

Policija istražuje je li za napad na Mamića plaćeno 50.000 maraka


Istraga o napadu na Dinamova savjetnika Zdravka Mamića kod Tomislavgrada krajem avgusta do sada nije rezultirala pronalaskom napadača niti naručitelja ovoga ozbiljnog incidenta, no policijske i sigurnosne službe su na tragu jedne informacije po kojoj je u posljednje vrijeme u kriminalnom podzemlju spominjan veći iznos novca koji je trebao biti iskorišten za počinjenje teškog krivičnog djela.  

Tako su službe za provedbu zakona registrirale da je u pitanju 50.000 maraka koje su zabilježene kao nagrada za izvršenje djela. Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova započeli su raditi na provjeri navoda je li taj novac, kao i izvršitelji potencijalnog atentata međusobno povezani, javlja Večernji.ba.

Velika je vjerojatnost da je taj novac iz kriminalnog miljea upravo povezan s napadom na Zdravka Mamića jer se teško što drugo može povezati s tim iznosom novca u ovome području BiH.

No, s druge strane, informacije o šlampavoj akciji, ili se možda nastojao ostaviti takav dojam, djelomično se kose s ovim navodima. Policija je također na tragu neslužbenim informacijama da su dvojica Srba plaćenika bila angažirana za napad na Dinamova savjetnika.

Mamić je, podsjetimo, napadnut u mjestu Vidovići kraj Tomislavgrada dok je izlazio prema spomen-obilježju gdje se trebalo pomoliti za njegova oca koji je preminuo na tom mjestu. Na mjestu događaja pronađena je čahura kalibra 7,65 mm.

Prema policijskim navodima nijedan profesionalac ne bi propustio pokupiti čahuru i ostaviti trag, a s druge strane, veliki je uspjeh s razmjerno velike udaljenosti pogoditi bilo koga u tijelo.

S obzirom da se radi o takvome kalibru oružja, najčešće se radi o pištoljima marke Zastava, Berretta, ali i Škorpiona.

No, ko god da je bio počinitelj, znao je da će Mamić baš toga dana stići u mjesto kod Zidina na godišnjicu smrti svog oca, koji je tu preminuo još 2003. godine.  

Taj je napad zabilježen kao klasična sačekuša, jer su napadači čak iskopali jedan dio zemlje, postavili grmlje, dakle boravili su tu vjerojatno dan ranije te čekali pogodan trenutak kako bi ispalili nekoliko hitaca.

Svjedoci događaja su vidjeli dvije osobe kako bježe, a oni su s mjesta odakle su ispalili hice mogli jasno vidjeti spomen-obilježje Zdravkova oca.

Policija je u pratnji dežurne tužiteljice provela detaljnu istragu na mjestu događaja te je ovaj slučaj okarakterizirala kao pokušaj ubistva.

Jedan hitac pogodio je u bravu Golfa, koji se također nalazio parkiran.

S obzirom da je blizu granica s Republikom Hrvatskom, nije isključeno niti da su tamo pobjegli. U istragu ovoga napada uključio se i MUP Republike Hrvatske. U posljednje tri godine na Mamića su izvršena četiri napada. Uz Tomislavgrad, gdje se dogodio najopasniji od svih napada, Mamić se u Splitu potukao s Ivom Begom, na njega su bacali baklje i boce dok je išao na sud zbog tog sukoba, a prije dva mjeseca nakon udarca mladića završio je u moru.

 

(Izvor: Avaz)

Objavio: Ned, 24/09/2017 - 22:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top