Policija kod Čapljine pronašala plantažu sa 84 zasada marihuane, uhapšena jedna osoba

asd
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova HNK i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, uhapsile jednu osobu sa područja Čapljine.

Riječ je o osobi inicijala Š.Š. (1962.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Čapljini izvršen je uviđaj na jednoj lokaciji u vezu sa kojom se dovodi osumnjičeni, a na kojoj je pronađeno 84 zasada neidentifikovane biljke dužine do 2,5 m, koje asociraju na opojnu drogu Cannabis sativa L, a koje su krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Također, u sklopu istih aktivnosti izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni Š.Š. na području Čapljine kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni se kriminalistički obrađuje u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, nakon čega će policijski službenici ove Uprave poduzeti dalje aktivnosti na osnovu uputa i naredbi postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva HNK, a koje su krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Foto: FUP
 

Image
gr