Bosanska Krupa: Policija lišila slobode 71-godišnjaka jer je napastovao 15-godišnju djevojčicu

Dana 13.12.2018.godine istražitelji SKP MUP USK-a po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica M.S.rođen 1947.godine zbog sumnje da je isti slao poruke neprimjerenog sadržaja petnaestogodišnjakinji i tom prilikom pronašli i izuzeli tragove koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

Naime, dana 29.11.2018.godine, Policijskoj stanici Bosanska Krupa, obratio se otac petnaestogodišnjakinje koji je prijavio da je njegovoj kćerki lice M.S.rođen 1947.godine, poklonio mobilni telefon nakon čega su joj putem aplikacije za dopisivanje dolazile poruke neprimjerenog sadržaja, pod drugim imenom.

Nakon zaprimljene prijave, istražitelji Odsjeka za maloljetničku delikvencije SKP MUP USK-a, preuzeli su daljni rad na utvrđivanju identiteta osobe koja je slala poruke maloljetnici pod nadzorom KT USK  kao i dokumentovanju ovog djela.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv lica M.S. (1947) KT bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom KD iz člana 209. iz KZ F BiH „Zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom“.