Policija na tragu osobama koje su u Beču zapalile policijska vozila

sa

Krajem siječnja u drugom bečkom kotaru (Leopoldstadt) zapaljeno je šest policijskih automobila, a sada je policija na tragu počiniteljima. Prema nekim navodima za to djelo je odgovorna ljevičarska ekstremistička ćelija u drugoj europskoj zemlji .

Pozivajući se na istrage Saveznog ureda kriminalističke policije i Uprave za državnu sigurnost i obavještajne poslove (DNS) u jučerašnjim izdanjima nekoliko dnevnih novina, napad je pripisalo lijevo orijentiranoj ekstremističkoj ćeliji u drugim europskim zemljama,

Odlučujući čimbenik za nova saznanja je, kako se navodi, procjena snimaka s nadzorne kamere postavljene u blizini ureda policijske jedinice za suzbijanje krijumčarenja, ispred koje su bila parkirana i zapaljena službena vozila.

Na snimkama se vide četiri žene koje bi se mogle identificirati i koje treba pripisati lijevoj ekstremističkoj sceni, potvrđeno je APA-i u subotu poslijepodne iz dobro obaviještenih krugova. Najprije se mora razjasniti činjenica da taj trag vodi u Njemačku ili Španjolsku, kako je ranije navedeno u “Kronen Zeitungu” ili u “Kurieru”.

Kako prenosi “Kurier”, navodno je skupina osumnjičenih zapalila policijski automobil i u Innsbrucku u veljači 2021., a koristeći potpuno isti način rada kao u Beču prije nešto više od tri mjeseca. Dan prije nego što su službena vozila izgorjela u glavnom gradu savezne države, u Beču su održane demonstracije ljevičarskih prosvjednika, piše Kurier.