Policija našla nasilnika koji je tukao pse: "Ide na ispitivanje"

U večernjim satima je u sinjsku policijsku postaju priveden Božo O. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo mučenja životinja. Policija je potvrdila da muškarca odvode na ispitivanje.

Video snimka starijeg muškarca, odjevenog u lovačku opremu, kako zlostavlja svoje pse proširila se društvenim mrežama, izazvala zgražanje te reakciju policije i tužiteljstva. Na snimci koja traje nešto više od četiri minute te se odvija u mjestu Postinje Donje na području Muća, vidi se muškarac koji doslovno cipelari nesretnog psa koji se pokušava sakriti ispod - auta.

Čini se da je bio iznerviran jer su psi nešto izgrizli u prtljažniku opel vectre s kojom ih je dovezao. Pa se iskaljivao prvo nekakvom šibom, a potom udarajući čizmom najbližeg psa. Na kraju su sve životinje poslušno ponovno ušle u vozilo vlasnika...

Zbog videa su brojni korisnici Facebooka i udruge za zaštitu životinja upozorili na nasilje nad životinjama. Muškarac je prijavljen i policiji. Kako piše Dalmatinski portal, muškarac na snimci je i član Lovačkog društva Muć, a predsjednik društva Ilija Veić, rekao je kako će njihov član biti izbačen iz društva. 

To je, naime, jedino što mogu napraviti prema Statutu društva, no Veić je žestoko osudio nasilje. 

- Lovac sam 40 godina, uvijek imam pse, oni su meni dio obitelji - rekao je.