Policija pronašla muškarca koji je u tramvaju ostavio ručnu bombu

sadf

Sarajevska policija identificirala je muškarca koji je 12. marta u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Čengić Vila – Baščaršija  ostavio ručnu bombu. GRAS-ov dispečer je oko 13 sati pozvao policiju nakon što je u praznom tramvaju primjećena ručna bomba na sjedištu.  

U odgovoru koji je "Avazu " proslijeđen iz MUP-a Kantona Sarajevo, nije naveden motiv zbog kojeg je 70-godišnji Z. P. doveo u opasnost živote putnika u tramvaju.  

- Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da su policijski službenici PU Novo Sarajevo dana 30.03.2022.godine Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, dostavili izvještaj protiv Z.P., rođen 1952.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 12.03.2022. godine u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Čengić Vila-Baščaršija, počinio krivično djelo iz člana 371. stav 1. (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija) u vezi sa krivičnim djelom iz člana 323. stav 1. (Izazivanje opće opasnosti) KZ F BiH- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

FOTO: MUP KS