Policija u BiH intervenisala zbog tučnjave pa pronašla 15 pušaka i 16 pištolja

sdfjsdflsd
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su uhapsili osobu inicijala D.M., a za koju postoje osnovi sumnje da je počinila krivično djelo ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija''.

Kako je saopćeno, nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno je da je u ulici Slobodana Jovanovića u Banjaluci došlo do fizičkog sukoba između osoba inicijala D.M. i S.L. Izvršenim uviđajem utvđeno je da osoba D.M. posjeduje pištolj za koji ne posjeduje dozvolu.

''Izvršen je pretres na lokaciji koju koristi osumnjičeni D.M. kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 pušaka različitih proizvođača, 16 pištolja različitih proizvođača, među kojima se nalaze i pištolji bez oznaka proizvođača, 2 noža sa futrolama, 5 bajoneta i 432 komada municije različitih kalibara.

U okviru ovih aktivnosti izvršena je i kriminalistička obrada nad S.L. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''Tjelesna povreda“.

Mjere i radnje u okviru ovog predmeta provođene su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci'', sapoćeno je.

Određene aktivnosti su i dalje u toku.