Policija u Krajini pojačala kontrolu oko kuće Aleševića nakon prijetnji sinu

Sin Nermina Aleševića prijavio je Policijskoj upravi Velika Kladuša da ga je nepoznata osoba danas zasrela ispred porodične kuće i pitala za oca, što ga je uznemirilo, jer je baš u to vrijeme Nermin Alešević davao iskaz u Tužilaštvu BiH o snimku susreta Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a, i inspektora SIPA-e Marka Pandže.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio je za Avaz.ba,da je sin Nermina Aleševića došao oko podne u Policijsku stanicu i prijavio da ga je ispred porodične kuće nepoznata osoba pitala za oca u vrijeme dok je u Tužilaštvu njegov otac davao iskaz, prenosi Avaz.

- To je kod njega izazvalo nemir i strah, pa je došao i prijavio. Međutim, nije zaprimljena prijava o prijetnjama. Jednostavno osjeća nesigurnost da neko nepoznat pita za oca kada on nije tu - pojasnio nam je Šiljdedić.

Šiljdedić nam je kazao da će policija, na osnovu opisa koji je dao Aleševićev sin, pokušati da sazna nešto više, ali i da će malo pojačati nadzor porodišne kuće Aleševića i okoline.