Policija u kući fudbalera HSV-a: Tužilaštvo pokrenulo istragu za lažiranje imena i podataka

.
Njemačka policija izvršila je pretres stana u kojem živi fudbaler HSV-a Bakery Jatta.

 

Momak iz Gambije došao je u centar pažnje nakon što je magazin Bild objavio da je Bakery lažirao prezime i podatke, te da je zapravo stariji od 22 godine, koliko po dobijenim dokumentima tvrdi da ima.

 

Bild tvrdi da ovaj fudbaler zapravo nosi ime Bakery Daffeh i da je barem dvije godine stariji. On je falsifikovao dokumente po dolasku u Njemačku 2015. godine.

 

Ove špekulacije su njemačkom listu potvrdila dvojica trenira koji su radili s njim u prošlosti, a sada je i Tužilaštvo odlučilo da reaguje.

 

Policija je pretresla stan u kojem živi ovaj fudbaler. Izuzeti su određeni predmeti, telefoni i tableti, a oglasio se i tužilac.

 

"Imali smo druge istrage koje su podigle sumnju da se lažno predstavljao. Te istrage su pokazali da je bio u kontaktima s ljudima koji se mogu povezati s imenom Bakery Daffeh", istakla je tužiteljica Liddy Oechtering ne otkrivajuću više detalja.

 

Jatta je ove sezone bio standardan član prvog tima HSV-a. Odigrao je 33 utakmice i ostvario je učinak od četiri gola i dvije asitencije.

 

Ipak, njegovom boravku u Njemačkoj mogao bi doći kraj ako se zaista ispostavi da je lažirao podatke i da je zaista drugi čovjek.