Policija u New Yorku pronašla skladište droge u vrtiću gdje je umrlo jednogodišnje dijete

.
Policija je pronašla veliku količinu fentanila, druge droge i pribora sakrivenu ispod vrata vrtića u New Yorku gdje je dječak umro zbog udisanja opioida (supstanca slična morfiju).

 

Fotografije koje je objavila njujorška policijska uprava pokazuju više od deset plastičnih vrećica punjenih smeđim i bijelim prahom. Uviđaj je u toku, saopćila je policija.

Jednogodišnje dijete je prošlog petka umrlo, a sumnja se da se predozirao drogom u obdaništu.

Nicholas Dominici je bio u vrtiću Divino Nino samo sedam dana. Fentanil je bio sakriven u sobi za spavanje ispod prostirke gdje je on spavao, saopćila je policija.

Još troje djece primljeno je u bolnicu nakon što su bili izloženi snažnom narkotiku u centru u Bronxu. Analiza urina jedne od žrtava potvrdila je prisustvo droge.

Vlasnik vrtića Grei Mendez (36) i njen stanar Carlisto Acevedo Brito (41) suočavaju se sa federalnim optužbama za posjedovanje narkotika s namjerom da ih distribuiraju što je rezultiralo smrću, kao i optužbama za zavjeru, prema tužiocima.

"Tvrdimo da su optuženi otrovali četiri bebe i ubili jednu od njih, jer su vodili operaciju droge iz dnevnog centra", rekao je ove sedmice američki tužilac Manhattana Damien Williams.