Policija ubila zvijezdu serije Hitna pomoć, upucali je kad je izvukla lažni pištolj

Bivšu zvijezdu serije "Hitna pomoć", glumicu Vanesu Markez (Vanessa Marquez), upucala je kalifornijska policija nakon što je u njen dom pozvana pomoć jer je Vanesa, koja je bolovala od poremećaja u prehrani, navodno imala napade.

Na adresu 49-godišnje Vanese stigla su tri policijska službenika i radnica zadužena za mentalno zdravlje pacijenata. Navodno su proveli 90 minuta pokušavajući joj pružiti pomoć pri čemu je Markez bila "veoma nekooperativna", kako su izjavili iz policije.

Oko 14 sati glumica je, prema tvrdnjama policije, izvukla nešto što je izgledalo kao pištolj zbog čega su policajci otvorili vatru na nju. Pogođena je u torzo te prebačena u bolnicu gdje je na kraju preminula od posljedica ranjavanja.

Policajci su nakon pucnjave utvrdili da predmet koji je Vanesa izvukla nije bio pravi pištolj, nego samo replika. Provodi se istraga o pucnjavi i policajcu koji je pucao u Vanesu.

Policija je izjavila i da su u prošlosti više puta bili na intervenciji kod Vanese Markez (Vanesse Marquez).

Vanesa je u "Hitnoj pomoći" glumila medicinsku sestru Vendi Goldmen (Wendy Goldman), a prošle je godine putem Twittera optužila Džordža Klunija (George Clooney) da je kriv za propast njene karijere.

- Kluni je pomogao da dospijem na crnu listu nakon što sam progovorila o zlostavljanu u seriji "Hitna pomoć". Rekli su mi: 'Svaka žena koja ne pristaje učestvovati u toj igri ostane bez karijere'", napisala je tad Markez.