Policija uhapsila pijanog vozača (77) koji je na Ilidži vozilom udario pješaka

.
Povrijeđeni zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a

 

Na kolovozu raskrsnice ulica Vrelo Bosne-Plandište, područje sarajevske općine Ilidža, jučer se u 15:10 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je teže povrijeđen 63-godišnjak iz Istočnog Sarajeva.
 

Teške tjelesne povrede

-Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.K., rođen 1960. godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila Audi A3, kojim je pod dejstvom alkohola upravljao H.B., rođen 1946. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 63-godišnjak, a ljekarska pomoć mu je ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke - saopćeno je iz MUP-a KS.

Zadržan u službenim prostorijama

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa /član 336. stav 3./, a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog prometa /član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1./ KZ FBiH, 77-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Foto: Avaz