Policija uhapsila Splićanina kojeg je Zavadlav htio ubiti, ali ga nije pronašao

slika
SPLIĆANIN Jerko Malvasija priveden je zbog reketarenja oca Ivana Giljanovića, nedavno osuđenog zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca koji je već robijao jer je kao maloljetnik ubio mladića na Bačvicama.

Utvrđena je sumnja da je u više navrata telefonskim putem prijetio 63-godišnjaku tražeći od njega novac radi navodnog duga člana njegove obitelji, objavila je danas splitska policija.

'Nazvao me prije tjedan dana prvi put kada sam bio na Hajduka na Poljudu. Tražio je 250 tisuća eura. Rekao mi je: 'Davao si Bekavcu, možeš i meni.' Poslije je nazvao još par puta, policija je očito slušala te razgovore pa su me pozvali da dam iskaz', rekao je Zvonko Giljanović za Dalmatinski portal.

Našli mu drogu i ukradeni Golf

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi 35-godišnji Malvasija te je pronađeno i oduzeto 7,7 grama marihuane.

Nadalje, sumnjiči se i za kazneno djelo krađe osobnog vozila Golf 19. veljače u Splitu koje je jučer uočeno i zaustavljeno u prometu na području Splita.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, predan je policijskom pritvorskom nadzorniku te je zbog zlouporabe droge podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Zavadlav ga je tražio

Malvasija je navodno trebao biti jedna od meta Filipa Zavadlava koji je 11. siječnja rafalima iz automatske puške pobio trojicu u Varošu. Kamera je snimila Zavadlava kako ulazi u slijepu ulicu u kojoj Malvasija živi. Malvasiju nije pronašao kod kuće.

Podsjetimo, Ivan Giljanović (na slici dolje) je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora za pokušaj ubojstva Marka Bekavca u kafiću Clo na splitskom Kmanu 1. svibnja prošle godine. Nakon toga je nestao i predao se tek nakon što je pohvatana skupina Željka Rajića u travnju prošle godine.