Policija utvrdila: Majka šakama udarala curicu po glavi i tijelu

Beba
Istražitelji su utvrdili kako su roditelji u periodu od 1. studenog 2020. pa sve do 31. ožujka ove godine počinili kaznena djela zanemarivanja i zloporabe djetetovih prava. Istraga kreće i nad Centrom za socijalnu skrb

 

Gotovo na kapaljku cure šokantni detalji iz istrage nad roditeljima iz pakla koji su duže vremena zlostavljali i tukli svoje četvero djece, a najviše ozlijedili djevojčicu (2,5) koja se u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj bori za život.

Istražitelji su utvrdili kako su roditelji u periodu od 1. studenog 2020. pa sve do 31. ožujka ove godine unutar kuće u kojoj žive počinili kaznena djela zanemarivanja i zloporabe djetetovih prava nad svoje četvero djece - jednim dečkićem i tri djevojčice.

Kako doznajemo, grubo su kršili svoje roditeljske obveze podizanja i odgoja djece, a nisu izostajala ni maltretiranja i fizički nasrtaji na njih.

Kako pouzdano doznajemo, policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanje. Životno je ugrožena, a liječnici zagrebačke Klinike za dječje bolesti bore se da ju spase.

Tijekom istrage policajci su utvrdili da je nesretna djevojčica od strane oboje roditelja bila fizički često zlostavljana kroz posljednjih pet mjeseci nanoseći joj pritom vidne hematome po tijelu. To potvrđuju i liječničke konstatacije da je djevojčica po dolasku u bolnicu na tijelu imala vidljive ozljede koje su svježijeg nastanka, ali i one koje su nastale ranije.

Kako doznajemo, kreće i istraga o tome je li netko od socijalnih radnika zbog nesavjesnog rada počinio i kazneno djelo. Podsjetimo, traje i nadzor inspekcije nad socijalnim radnicima i psiholozima koji su bili nadležni za ovaj slučaj. Upravni nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Novoj Gradiški već je završio, a rezultirao je smjenom ravnatelja Branka Medunića jer djevojčicu nisu smjeli iz udomiteljske obitelji vratiti biološkim roditeljima.

Tek nakon što je slučaj premlaćivanja djevojčice dospio u javnost, djelatnici Centra za socijalnu skrb su ostalu djecu roditelja iz pakla izmjestili u drugu udomiteljsku obitelj.