Policiji pune ruke posla u Cazinu zadnjih 24 sata: Čak devet intervencija

.
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeno je nekoliko događaja i pojava:

 

Intervencija policijske stanice Cazin:

Krivično djelo – Krađa se dogodila u ulici Nijaza Begića-Kese u 11:00 sati.

Javni red i mir:

U ulici pilota Samira Beganovića u 13:30 sati zabilježeno je drsko ponašanje jednog lica.

U naselju Vilenjača-Stijena u 13:50 sati zabilježeno je drsko ponašanje jednog lica prema drugom licu.

U ulici Žrtava domovinskog rata u 22:20 sati zabilježeno je drsko ponašanje jednog lica prema drugom licu.

U mjestu Osmanagići u 22:45 sati zabilježeno je drsko ponašanje i svađa jednog lica prema drugom licu.

Saobraćajne nezgode:

Na regionalnom putu Gnjilavac zabilježeno je slijetanje 1 motornog vozila u 08:40 sati, pri čemu je jedno lice zadobilo povrede.

U ulici Muslimanskih brigada u 14:00 sati zabilježena je saobraćajna nezgoda 3 motorna vozila s materijalnom štetom, bez povrijeđenih.

Na lokalnom putu Liđani zabilježeno je slijetanje 1 motornog vozila sa kolovoza u 16:45 sati, uz materijalnu štetu bez povrijeđenih.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin: Nije bilo intervencija osim učestvovanja na pokaznoj vježbi PVJ u Cazinu.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja: Ukupno je obavljeno 258 pregleda, uz 17 korištenja saniteta (stanje za vikend).

Vodosnabdijevanje: Snabdijevanje vodom je uredno, održava ga JKP VODOVOD.

Elektrosnabdjevanje: Obavještenje od podružnice “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, najavljuje plansko isključenje električne energije za 7. avgust 2023. u različitim vremenskim periodima na određenim trafo-područjima.

Stanje na cestama: Na pojedinim dionicama, posebno u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na mogućnost odrona. Na mnogim dionicama postoje radovi, pa se vozačima preporučuje da planiraju putovanje uzimajući u obzir moguće zastoje. U toku dana, sporije zbog radova, saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i na ulazu u Hadžiće. Također, zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, funkcionalna je samo jedna traka sa ograničenom brzinom na 20 km/h. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Zupci, primjećuje se pojačan promet vozila, dok zadržavanja na ostalim prelazima trenutno nisu duža od 30 minuta.