Policijski izvještaj o teškoj nesreći u Sarajevu

Jučer u 20:50 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zagrebačka, u općini Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nazgoda prilikom koje su se sudarila dva putnička vozila.

"Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “BMW”, registarskih oznaka M12-K-288, kojim je upravljao vozač S.Č., rođen 1991.godine u Mostaru, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke “SAAB”, registarskih oznaka T12-E-072, kojim je upravljao vozač S.S., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon nastanka ove saobraćajne nezgode, usljed izbjegavanja sudara sa motornim vozilom marke “BMW”, registarskih oznaka M12-K-288, došlo je do pomijeranja u lijevu stranu putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka T30-M-485, kojim je upravljao vozač H.Ć, rođen 1996.godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu, usljed čega dolazi do sudara sa putničkim motornim vozilom marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka TA022775, kojim je upravljao vozač S.D., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", navedeno je u MUP-u KS,prenosi N1.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač S.D, a lakše tjelesne povrede su zadobili vozač H.Ć. i putnica iz vozila “BMW”, M.Č., rođena 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

"Neutvrđen stepen povreda zadobila je putnica iz vozila “Škoda Octavia”, H.N., rođena 1995.godine u Zagrebu, nastanjena u Sarajevu", dodano je u MUP-u KS.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.