"Pomirili" se poslanici na sjednici Etičkog odbora NSRS

Na sjednici Etičkog odbora Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) danas su se „pomirili“ poslanici Kostadin Vasić (Ujedinjena Srpska) i Draško Stanivuković (PDP), koji su jedan protiv drugog podnijeli prijave ovom odboru, zbog izrečenih uvreda na sjednicama entitetskog parlamenta.

Predsjednica skupštinskog Etičkog odbora Sonja Karadžić - Jovičević potvrdila je da su obojica imali, kako je rekla, džentlmenski pristup, tokom sjednice i razgovarali na „visoko civilizovanom nivou“.

Vasić je potvrdio da su padala teške riječi, ali, kako kaže, čovjek mora i da prašta, te da nije bilo zle namjere ni sa jedne strane.

"Ako je sa moje strane bilo nešto nekorektno, spreman sam da sjednem i razgovaram. U ovoj skupštini svi treba da se povuku korak unazad i da radimo civilizovano i u skladu s poslovnikom. Sa Draškom sam popeglao situaciju", tvrdi Vasić.

Stanivuković je rekao da se nekada u Skupštini RS radi i po 12 do 14 sati radi u jednoj prostoriji, pod refletkorima i kamerama, i da svako ima „emocije, akcije i reakcije“.

"Situacija je sada čista, odbor neće imati teškog posla u ovim slučajevima jer smo mi to između sebe korektno i ljudski riješili", kazao je Stanivuković.

Za razliku od njih dvojice, šef Kluba SNSD-a Miladin Stanić (SDS) nije povukao uvredljivu izjavu protiv ministarice finansija RS Zore Vidović, koju je nazvao „glupačom“.