Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražila su čak 122 pacijenta

.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su čak 122 pacijenta, a stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić i Mustafa Hodžić.

– Vatrogasna jedinica bilježi jedan izlazak na teren, radilo se o zapaljenju smeća u Elezovićima. Intervencija je, prema riječima dežurnog Kapića, trajala od 15.15h do 16.50h.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan.

Isporuka električne energije je stabilna, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

– Iz JKUP „Komunalije“ obavještavaju da radne jedinice i službe preduzeća ne rade ni danas, te da se ne vrši odvoz i deponovanje komunalnog otpada. Gradska pijaca u Trnovima danas radi u redovnom terminu.

– Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz Savu, Drinu, Spreču, Lašvu i Vrbas, kao i dionice Kupres-Šuica-Livno i Priluka-Glamoč-Mliništa, te šire područje Bosanskog Grahova. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralni put Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog Nove godine, do 03.01. 2024. godine do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Neka 2024. godina bude puna sigurnih putovanja, osmijeha, uspjeha i nezaboravnih trenutaka!

– Danas pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U kasnim večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa nešto nižim, ali još uvijek natprosječnim temperaturama i povremenim padavinama širom zemlje, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, malaksalosti. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.