Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 83 pacijenta

.
Bez struje danas nekoliko trafopodručja

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe čak četiri krivična djela i dvije saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno. Javni red i mir nije narušavan.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 83 pacijenta, a stanje pet pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Ajla Husić.

Vatrogasna jedinica bilježi jedan izlazak na teren. Naime, jučer u 13.57h zaprimljena je dojava o požaru na njivi i šumi u Vejincu. Prema riječima dežurnog vatrogasca Delanovića, intervencija je trajala do 16.25h.

– Isporuka električne energije je stabilna, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00h trafopodručje Podzvizd 2 nisko naponski izlaz Zidani Bunar
  • od 11:00 do 12:30h trafopodručje Donja Vidovska nisko naponski izlaz prema Begluku
  • od 09:00 do 10:00h trafopodručje Veinac 1 nisko naponski izlaz Husići

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila (na sjeveru) povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajamo šire područje: Sarajeva, Mostara, Bugojna, Ključa i Gračanice.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Zenica- Nemila, Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce- Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Tokom noći povremeno jaki udari vjetra u zapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 16°C.

Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na protekli period. Prvi dio dana ugodniji, uz stabilnije vrijeme i malo niže temperature zraka. Sa večernjim satima i približavanjem promjene, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Opća slika će ponajprije biti lošija u Hercegovini i na zapadu, ali će se tokom noći djelimično pogoršati i u ostatku zemlje.