Pomoć Hitne službe zatražilo preko 40 pacijenata, dva upućena na dalje liječenje

,

Mirna su bila protekla 24h na području općine Velika Kladuša. Nema evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 47 pacijenata. Dva su pacijenta upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su Abdulah Fazlić i Amra Zulić.

Elektronapajanje je stabilno.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Udruženje pčelara “Krajiška pčela” Velika Kladuša održaće danas 12. Pčelarsko veče! Druženje pčelara održaće se na Starom gradu u Velikoj Kladuši s početkom u 18 sati.

A Udruženje sportskih ribolovaca „Štuka“ Velika Kladuša će održati „Ribarsko veče“ u restoranu „Melis“ sa početkom u 19.00h.

Uzbudljiva futsal predstava stiže nam u sklopu devetog kola, koje istovremeno označava završetak polusezone. Domaćin, MNK “Mujo Hrnjica”, danas dočekuje ekipu MNK “Brekovica”. Utakmica počinje u 19:00h u Gradskoj sportskoj dvorani, a prvi put jednu prvenstvenu futsal utakmicu u našem gradu sudiće i jedna žena. Svi ljubitelji futsala pozvani su da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji.

Deveto kolo Kantonalne košarkaške lige danas donosi uzbudljive utakmice u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši. U ovom kolu pioniri, kadeti i kadetkinje KK „Krajišnik“ će se susresti sa ekipama „Bosna XXL“. Prvi susret zakazan je za 10:00h, između pionirskih selekcija. Nakon toga, kadeti i kadetkinje “Krajišnika” odmjeriće snage na parketu sa vršnjacima iz Bihaća.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 11 °C.

Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, izraženije u dijelu Hercegovine, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Opšta slika će biti nešto lošija u centralnim i istočnim krajevima, usljed povremenih, slabijih padavina. Jutro svježije, primjereno ovom dijelu godine, potom malo ugodnije u odnosu na protekli period. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a na pojedinim dionicama zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na svim vlažnim lokalitetima.

Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima: Priluka-Glamoč-Mliništa, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Turbe-Banja Luka, kao i na prevojima Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povremeno jak vjetar na magistralnim putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, te na širem području: Livna, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Grahova, Posušja, Mostara, Čapljine i Neuma.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros se kraće čeka na izlazu iz BiH.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.