fbpx Težak život u starosti: Pomozimo bračnom paru Hepić koji živi bez ikakvih primanja (VIDEO)

Težak život u starosti: Pomozimo bračnom paru Hepić koji živi bez ikakvih primanja (VIDEO)

Home

Težak život u starosti: Pomozimo bračnom paru Hepić koji živi bez ikakvih primanja (VIDEO)

Hase i Hasnija Hepić
U cazinskoj mjesnoj zajednici Stijena, u zaseoku Hamulići, u izuzetno teškim i nehumanim uvjetima živi stariji bračni par Hase i Hasnija Hepić. Oboje su ušli u osmu deceniju života i bolesni su, ali su se primorani svaki dan boriti za preživljavanje.

Žive u nedograđenoj kući od betonskih blokova, koja ima dvije malene prostorije pune vlage, što im dodatno narušava zdravlje. Bez vode, struje, ogrijeva i osnovnih životnih potrepština, dane provode sami i u mraku. Hasnija je primorana ići u obližnju šumu po drva za ogrjev.

Hase ističe da se dobrovoljno uključio u Armiju RBiH i branio državu, pri čemu je i ranjen. Penzija, od koje su nekad živjeli, iz nepoznatih razloga mu je već godinama unazad ukinuta. Da situacija bude još gora, imao je dva srčana i četiri moždana udara.

- "Boli me i noga u koju sam ranjen, ali nemam sredstava za liječenje i primoran sam hodati na štakama. I žena mi je bolesna, ima astmu i tumor kod oka, ali nemamo sredstava ni da preživimo, a kamoli da se liječimo", ističe Hase.

 

Na neka bolja vremena podsjećaju ga samo njegovi ribarski štapovi u jednom ćošku kuće, s obzirom na to da je nekad bio strastveni ribolovac i ribočuvar.

S obzirom u kakvim se teškim životnim okolnostima nalaze supružnici Hepić, molimo sve one koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognu da se ovoj porodici obezbijede uslovi za život dostojni svakog čovjeka.

Objavio: Ned, 16/12/2018 - 21:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top