Pomozimo porodici iz Bužima: Ono što im je najpotrebnije je hrana, odjeća i obuća

Na adresu našeg portala svakodnevno stižu novi apeli od ljudi koji su primorani tražiti pomoć od drugih kako bi preživjeli.

I sami smo svjesni da je u Bosni i Hercegovini sve više socijalnih slučajeva i da dosta stanovništva živi na rubu gladi u neadekvatnim prostorima, bez redovne i zdrave ishrane, a najviše u svim tim slučajevima ispaštaju djeca koja nisu ni za šta kriva. 

Tako nam se javio čitalac portala Cazin.NET sa molbom da objavimo apel za pomoć majci troje djece iz Bužima. Naime, Selvedina Duraković, suprug i troje djece žive u neuslovnoj sobici zbog čega se jedan od dječaka razbolio i dobio astmu. Supružnici su nezaposleni, a Selvedinin čovjek ima i problema sa živcima. Kako ističu, ono što im je najpotrebnije, tužno je i reći, su ono što zaslužuje svaki čovjek, a to su hrana, topla odjeća i obuća.

Ova djeca su gladna, majka očajna i u stalnoj brigi kako da prežive hladne zimske dane koji su pred njima, a u to se možete uvjeriti ukoliko ih posjetite u Bužimu, naselje Pašin brod. Također ih možete kontaktirati na broj telefona 062/603-979.