Porodica Kurić iz Bihaća donirala 100.000 eura za džamiju u Villachu

ć

Sredinom oktobra 2023. godine, u srcu džemata Villach, koji pripada Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji, ali se smjestio tik uz granicu sa Slovenijom, zajednica je svečano postavila kamen temeljac za izgradnju dugo priželjkivane džamije.

Ovaj značajan korak predstavlja ostvarenje dugogodišnjeg sna zajednice koja je osnovana 1996. godine. Nakon šesnaest godina od svog osnivanja, tačnije 9. juna 2012. godine, džemat je imao čast otvoriti trenutni mesdžid, koji je postao centralno mjesto za sve aktivnosti ove zajednice.

Posebno emotivan trenutak bio je kada je porodica Kurić iz Bihaća, predvođena ocem Asimom i sinom Arminom, istakla svoju nesebičnu podršku projektu donacijom od 100.000 eura. Njihova velikodušnost ne samo da će doprinijeti fizičkom oblikovanju džamije već će ostaviti trajni pečat u srcima vjernika koji će se u njoj okupljati.

Ovaj čin solidarnosti nije samo izgradnja materijalnog objekta, već simbol zajedništva i podrške koji jača veze između zajednice i njenih članova. Džemat Villach kročio je hrabro prema budućnosti s novom džamijom, ispisujući stranice svoje istorije s temeljima postavljenim s ljubavlju, vjerom i podrškom zajednice.

Više u objavi na društvenim mrežama OVDJE.