Porodica obezbjedila prijevoz: Obilježavanje godišnjice stradanja Edite Malkoć i Selme Agić

Home

Porodica obezbjedila prijevoz: Obilježavanje godišnjice stradanja Edite Malkoć i Selme Agić


10. oktobra se navršava godina dana od kako su u ulici Zmaja od Bosne na stradale Edita Malkoč i Selma Agić.

U 12:00 na mjestu nesreće će se odati počast i položiti cvijeće u čast Editi i Selmi. Na inicijativu porodice, a uz pomoć Općine Bosanska Krupa i općinskog načelnika Armina Halitovića, organizuje se odlazak na mjesto nesreće.

Autobus kreće sa autobusne stanice Bosanska Krupa 10.10.u 4:00. Zbog ograničenog mjesta mole se građani koji se žele uputiti za Sarajevo da se jave na br telefona 062/933-273

Podsjećamo, Sanjin Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, golfom 6  krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Njegova sestra Sara, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga, kako se u optužnici navodi, prevezli do Graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo – pomoć počintelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Istovremeno, Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu i, nakon provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara ove godine izručen pravosuđu BiH.

 

(Izvor: Krupljani.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 05/10/2017 - 16:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top