Porodična tragedija: Sin ubio oca

policija
Jutros u 5 sati u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena je dojava o sukobu između dvije osobe u Ruščici.


Kada su policajci došli na lice mjesta, shvatili su da je riječ o ubistvu.

  • Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom su u porodičnoj kući pronašli mrtvo tijelo muške osobe (1965. godište) te su u blizini pronašli i uhapsili mlađu mušku osobu (2000. godište) zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ubistva. Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja te se nastavljaju provođenje uviđaja i kriminalističko istraživanje – saopćila je brodsko-posavska policija.

Na mjestu događaja nalaze se policajci koji osiguravaju mjesto tragedije koja je rano jutros uznemirila stanovnike ovog inače mirnog prigradskog mjesta.

  • Znam ih iz viđenja. Jutros kada sam išao u trgovinu, vidio sam policiju i Hitnu, ali nisam se zadržavao. Tragedija je to – kazao je jedan od susjeda u neposrednoj blizini kuće u kojoj se dogodila tragedija.

Za sada nema informacija o tome što je moglo uzrokovati ovu tragediju.

  • Ono što u ovome trenutku možemo reći je da istražni organi u suradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom provode kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti poznato više detalja – za SBplus dodala je glasnogovornica Kata Nujić, piše Index.

Iako susjedi govore o tome kako je sin ubio oca i to hladnim oružjem, zbog zaštite istrage u ovom trenutku policija ne izlazi ni s podacima o tome je li ubistvo izvršeno vatrenim ili nekim drugim oružjem.