Poruka sestre ubijenog Dženana Memića predsjedniku VSTV-a: Ne boj se Milane

Ne boj se Milane, pred Dalidinom zgradom smo više puta već mirno i dostojanstveno protestvovali i ništa joj se nije desilo, poručila je Arijana Memić

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog i sudskog tužilačkog savjeta danas je ponovo reagovao na izjave Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH.

On je rekao da, “ukoliko se desi da politički protesti koji su inicirani od ministra sigurnosti budu odobreni u okruženju ili blizini kompleksa pravosudnih institucija BiH, nadležne institucije, da kao predsjednik VSTV-a neće dozvoliti da članovi Vijeća rade pod takvom vrstom pritiska”.

Niti ću dozvoliti da kandidati za pravosudne pozicije u takvim okolnostima stresa izlažu svoje programe te ću poduzeti potrebne mjere da bi članovi Vijeća radili bez pritiska i prijetnje te da bi kandidati za pravosudne pozicije mogli bez opterećenja tim okolnostima izložiti svoje programe na sjednici VSTV-a – rekao je Tegeltija.

To znači da sjednica na dan održavanja protesta može biti izmještena na drugu lokaciju ili pomjerena, zavisno od procjene i resursa, pojasnio je Tegeltija.

Odmah nakon ove objave predsjednika VSTV-a, protiv kojeg je pokrenuta i istraga kako bi se razmrsila “afera potkivanja”, oglasila se sestra ubijenog Dženana Memića.

– "Tegeltija neće dozvoliti da članovi savjeta (koji ništa nisu preduzeli povodom zataškavanja ubistava Dženana i Davida) rade pod pritiskom, niti da kandidati za pravosudne pozicije (među kojima je i izvođač prljavih radova u predmetu Dženan Memić tužilac Kreštalica) u takvim okolnostima stresa izlažu svoje programe!

Ne boj se Milane, pred Dalidinom zgradom smo više puta već mirno i dostojanstveno protestvovali i ništa joj se nije desilo, čak ste (VSTV) izabrali za sudiju Suda BiH iako smo protiv nje i Kreštalice podnijeli krivičnu prijavu zbog zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Muriz i Davor se dobro nose sa stresom, a već su dokazali cijelom svijetu da tamo gdje su oni nema nasilja. Ali, NEMA NI ODUSTAJANJA!

Idemo do kraja za Dženana i Davida”, poručila je Arijana Memić, piše Fokus.ba.