Bihać: Posjeta delegacije grada Hamma

Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać zajedno sa Fuadom Dedićem, načelnikom Službe civilne zaštite i Mirsadom Šehićem, komandirom Vatrogasne jedinice, ugostili su delegaciju prijateljskog grada Hamma izu Njemačke.

Ludger Schmidt, komandant Vatrogasne brigade Hamm zajedno sa Chrictianom Feckeom, novinarom radio Hamma i Christianom Müllerom, dugogodišnjim aktivistom organizacije Bosnia Hilfe iz Hamma posjetu Bihaću iskoristili su da uruče vrijednu donaciju novih kompleta  interventnih vatrogasnih odijela.

Već 23 godine mi imamo odličnu saradnju sa našim prijateljima iz Hamma koji su nam svaki put kada bi došli u Bihać uručili neku vrijednu donaciju od vatrogasnih vozila, opreme, pa do podrške našim učenicima, nogometašima, muzičarima. Spisak donacija je uistinu veliki i velika zahvala za sve što su učinilio za naš grad“- kazao je Šehić.

Predsjedavajući Župa istakao je da se u narednom periodu prijateljstvo između dva grada treba i ozvaničiti kroz sporazum o saradnji koji bi, dodaje, bio korak naprijed u jačanju prijateljskih veza Bihaća i Hamma. Delegacija grada Hamma tokom boravka u Bihaću posjetila je muzičku školu, nogometnu školu, Udruženje Radost druženja i Nacionalni park Una.

Image