Delegacija GO SDP BiH Bihać posjetila Župni ured i fra Bonu Tomića

BIHAĆ, 26. decembra - Predsjednik GO SDP BiH Bihać Alen Zulić sa bliskim saradnicima i članovima Foruma mladih posjetio je, u povodu blagdana Božića, župni ured u Bihaću. Tokom susreta sa fra. Bonom Tomićem članovi delegacije SDP-a Grada Bihaća izrazili su iskrene čestitke, kako fra Tomiću, tako i svim katolicima koji ovih dana u miru, radosti i porodičnoj sreći dočekaše jedan od najvećih katoličkih blagdana.

I ovom prilikom u prijateljskoj atmosferi razgovaralo se o poštivanju temeljnih vrijednosti čovječanstva i dobrosusjedstvu u čemu blagdani, ne samo da doprinose toleranciji i uvažavanju različitosti, već i učvršćuju vjernike i ljude dobre volje u ljubavi i poštovanju prema komšijama i domovini Bosni i Hercegovini, a samim tim i prema građanima Bihaća.

Župnik fra Bono Tomić je između ostalog kazao da najradosniji katolički blagdan uvijek i svake godine donosi i poruke mira koje se poštuju u ovom dijelu BiH, što dostatno potvrđuje međusobnu oslonjenost ovdašnjih ljudi jednih ka drugima što se vidi u brojnim prigodama.

Tokom susreta, a između ostalog, predsjednik GO SDP BiH Bihać Alen Zulić se zahvalio fra Tomiću, časnim sestrama i svim katolicima koji kroz svakodnevni život baštine i čuvaju kulturne i druge zajedničke vrijednosti ovog dijela BiH.