Posljedice objavljivanja peticije: Simpatizer SDA na kućnom pragu maltretirao porodicu Amira Hadžića!

.
Supruga Amira Hadžića, popularnog YouTube kreatora, humaniste i influensera, sa javnošću je podjelila potresno svjedočanstvo. Prava drama se odvijala sinoć, sat iza ponoći ispred njihove porodične kuće, saznaje portal Crna Hronika. Do u detalje je Hani Hadžić objasnila šta se desilo, ali i ko je krivac za sve.

“Ovaj ‘divni gospodinčić’ jer tako izgleda samo na slikama veceras u 01:00h je dosao na kucna vrata sa četvoricom isto tako moglo bi se reci ‘divni mladici’ – započela je svjedočanstvo hani, priloživši fotografiju Armina Šabanovića iz Živinica.

Ilma i ja smo spavale i odjednom se začulo zvono na vratima vise puta u trenutku nekih 10-15x je zvonio ja sam onako zbunjena ustala i otišla do Amira u sobu da pitam ko zvoni, on je na kamerama vec njih uočio i nije htio da otvara.

 

Onda je dotični ‘divni gospodinčić’ poceo da galami: ‘Amire izađi, je*em ti to dijete i ženu’. Oštetio nam je auto, ima udubljenje također.

 

Amir je uzeo telefon da nazove policiju, međutim i komšije su čule galamu i psovanje i nazvale su policiju prije nas.

 

Amir je poludio, spriječila ga da izađe iz kuće

Onda je jedan od njih povikao -‘Hajmo bježimo, zvao je policiju’, a ovaj ‘gospodinčić’ je rekao – ‘Vratiću se’ i opet je na to dodao – ‘Je*em ti to dijete’. Tad je Amir poludio izletio iz kuće, uzeo neku letvu. Ja sam se naravno prepala, nisam htjela da radi njih ima problema i da zavrsi u zatvoru. Povukla sam ga svom silom na pod i zgulila mu nogu.

 

Amir je ponovo ustao i krenuo, a onda su sva trojica ili četvorica, koliko ih je bilo na putu, sjela u auto i pobjegla. Taj jedan je i sjedio u autu na putu i čekao.

 

Znaci maltretiranje na privatnoj imovini. Nanošenje duševne boli mom djetetu od 6 godina, koje još ne može zaspat i meni u petom mjesecu trudnoće neće završit na ovoj objavi.

 

Lično predajem advokatu, sudu, tužilaštvu, kome god treba. I vidimo se na tim mjestima ‘gospodinčiću’, ja ti garantujem! Žena u petom mjesecu trudnoće” – napisala je Hadžić.

Maltretiranje zbog peticije?

Podsjetimo, nakon što je napravio peticiju za hapšenje Milorada Dodika, Amir Hadžić je istu peticiju napravio i za Bakira Izetbegovića. Međutim, nakon nešto više od sat vremena bio je primoran da peticiju zatvori, kako je sam rekao, zbog prijetnji koje su mu bile upućene.

 

– A vidiš ipak Bošnje ne daju svog Baketa. Za 50 hiljada potpisa za Dodika, javio mi se 1 (slovima: jedan) Srbin da me pita: “Šta se dešava sa mnom”, za 2.000 potpisa za Baketa javilo mi se 200 Bošnjaka da mi požele smrt porodici. Bakire Izetbegoviću samo ih deri, neću te više nikad spomenut – naveo je tada Hadžić.

 

Upravo je objavljivanje ove peticije bila motiv napada na porodicu Hadžić, saznaje portal Crna Hronika.

 

Armin Šabanović, koji je izveo ovaj napad, živi u Živinicama i ne krije da je simpatizer SDA. Na svom Facebook profilu je tokom prethodnih lokalnih izbora otkrio za koga je glasao na poseban način. Uključio je live prenos na Facebooku i snimio zaokruživanje izbornog listića. Naravno, glasao je za kandidate Stranke demokratske akcije.

Užasavajuće je da se sloboda govora u Bosni i Hercegovini guši primitivnim napadima na porodice. Nadasve, nepojmljivo je da su pojedinci spremni ugroziti živote trudnica i djece zarad političkih ideala.