fbpx Potpisani ugovori o dodjeli 3,1 milion KM grant sredstava u 2018. godini

Potpisani ugovori o dodjeli 3,1 milion KM grant sredstava u 2018. godini

Home

Potpisani ugovori o dodjeli 3,1 milion KM grant sredstava u 2018. godini

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i korisnici grant sredstava s područja Federacije BiH potpisali su u srijedu u Mostaru ugovore o dodjeli grant sredstava u 2018. godini. 


Sredstva je dobilo 330 korisnika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3.120.000 maraka. 

- Grant sredstva odobrena su za poticaj udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, poticaj novoosnovanim malim i srednjim preduzećima, poticaj inovatorima - pojedincima, poticaj opstanku tradicionalnih i starih zanata, te poticaj razvoju vezanih i posebnih obrta - izjavio je novinarima stručni savjetnik u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Zdenko Perić.

Napomenuo je kako je to ministarstvo za 2018. godinu svojim programom razvoja poljoprivrede planiralo deset projekata poticanja, ukupne vrijednosti 7.200.000.00 maraka.

Jedan od potpisnika ugovora je i direktor novoosnovane firme zdrave i organske hrane ''Bio Food BH'' iz Sarajeva Dino Šito, koji je zahvalio resornom ministarstvu na grant sredstvima.  

- Sredstva od 8.000 maraka koja ćemo dobiti planirali smo utrošiti na neki novi program, kao što je pakiranje određenih suhih prerađevina koje bi mogle ići na domaće, ali i strano tržište - kazao je Šito.

Sredstva je dobila i novoosnovana firma ''Storia'' iz Sarajeva, koja se bavi proizvodnjom namještaja, čije je vlasnik Adis Zečević zahvalio Federalnom ministarstvu, kazavši kako će sredstva od 8.000 maraka koja će mu biti dodijeljena sigurno pomoći za daljnji razvoj firme.

Dio ugovora u Mostaru će biti potpisan i u četvrtak, 2. avgusta. 

Objavio: Wed, 01/08/2018 - 11:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top