Potpisani ugovori za izgradnju tri putna pravca u Šturliću i Tržačkim Raštelima

U kabinetu gradonačelnika Cazina potpisani su ugovori prema kojima bi izgradnja 3 putna pravca u mjesnim zajednicama Šturlić i Tržačka Raštela trebala početi do kraja ovog mjeseca. Projekte vrijedne oko 150.000 maraka finansirat će zajedno Grad Cazin i mještani.

Prvi čovjek Grada Cazina sa predstavnicima mjesnih zajednica Šturlić i Tržačka Raštela, te  građevinskih odbora, u svom kabinetu potpisao je ugovore vrijedne 158 hiljada KM. Riječ je o rekonstrukciji puteva Seferagići 1 i 2, te Donja Crnaja.

Emin Hozanović, predsjednik MZ Šturlić i predsjednici građevinskih odbora Nurija i Alija Seferagić, te Hasan Odobašić bili su više nego zadovoljni potpisivanjem ugovora, čime su stvorenu uvjeti za početak izgradnje puteva u njihovim naseljima.

”Grad Cazin nastavlja sa investiranjem u infrastrukturu, jer postoji interes građana, a zajednički cilj je  da se podigne  standard  života na višu razinu“, naglasio je gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, prilikom potpisivanja ugovora.

Mještani mjesnih zajednica Šturlić i Tržačka Raštela zainteresirani su za izgradnju i rekonstrukciju još nekoliko putnih pravaca, o čemu se također razgovaralo u kabinetu gradonačelnika. Razmatrane su mogućnosti realizacije i ovih projekata.