Mjesec dana bezuspješne potrage za nestalim Kakanjcem El-Eminom Hadžićem

Potraga za Kakanjcem El-Eminom Hadžićem koji je nestao 4. januara na planini Ponijeri još uvijek traje, ali smanjenim intenzitetom, kazala je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Hadžić je nestao početkom januara iz svoje vikendice na Ponijerima gdje je često boravio. U akciji pronalaska Hadžića u prvim danima potrage učestvovalo je više od stotinu spasilaca gorskih službi spašavanja i općinske te Federalne uprave civilne zaštite.

Pretraga terena na motorima, vozilima, pješke, ali i sondiranjem ni mjesec dana poslije nije dala nikakve rezultate. Potragu je otežavalo vrijeme koje nije išlo na ruku spasiocima. Nanosi snijega više od jednog metra te jak vjetar otežavali su svaki dan potrage zbog čega je ona u jednom trenutku uz saglasnost porodice nestalog prekinuta, kako prenosi Klix.ba. 

Jedini trag koji su spasioci pronašli za mjesec dana je pronađen u jednoj od vikendica, nekoliko dana od nestanaka, kada je pas Šmeki na jednom od predmeta prepoznao miris El-Emina Hadžića.

Brojne spekulacije, od toga da bježi od porodice zbog problema s drogom do toga da je ubijen od nepoznatih osoba s kojima se noć ranije na Ponijerima družio, nisu donijele ništa dobro spasiocima osim što su im krivi navodi otežali potragu, a policija nikada nije potvrdila ove navode.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Aldina Ahmić je kazala da je potraga još uvijek u toku te da su na lokalitetu pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK ili službenici Policijske stanice Kakanj koji dežuraju u slučaju novih saznanja ili prijava mještana Ponijera.

Izvor: