Potrebna krv za Nedžada iz Cazina koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Nedžadu Nadareviću, 24-godišnjaku iz Polja, Cazin, koji je zadobio teže tjelesne povrede u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na putu M-4.2 Ostrožac-Cazin u mjestu Kličići u ponedjeljak navečer, hitno je potrebna krv, bilo koja krvna grupa.

Ukoliko želite i možete pomoći, pozivamo vas da se sutra od 08:00 sati javite na Odjel transfuzije u Kantonalnoj bolnici Bihać i darujete krv.

Podsjećamo, Nedžad je teško povrijeđen u nesreći u kojoj su još tri osobe povrijeđene, a jedna poginula, a zbog težine povreda amputirana mu je noga. Troškovi njegovog liječenja su veliki, puno veći nego što on sam može financijski podnijeti. Prema prvim informacijama, potrebno mu je oko 10 000 KM za bolničke troškove. Situaciju čini još težom činjenica da nema zdravstveno osiguranje, a pred njim su nove operacije, potreba za korištenjem skupih lijekova i dugotrajan oporavak. 

Nedžadova porodica, rodbina, prijatelji i sugrađani, kao i mnogi drugi dobri ljudi već su započeli sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava kako bi mu bar malo olakšali ove teške dane. U akciju se na ovaj način uključuje i portal Cazin.NET te vas ovim putem pozivamo da učinite dobro djelo i pomognete našem Nedžadu.

Više informacija možete dobiti na broj telefona 0038762645812 ili putem Facebook profila Haseda SaraEma (Nedžadova sestra), a u prilogu se nalazi i broj žiro računa na koji možete uplatiti novčana sredstva i tako se uključiti u ovu akciju.