Sin borca Armije RBiH ostao bez doma, a uz sebe ima samo jednu kesu i jaknu

Dvadesetpetogodišnji Zijad Mujkić iz Kalesije čovjek je bez doma i posla. Kontaktirao je redakciju portala Klix.ba s molbom da ga kontaktiraju dobri ljudi kako bi mu se pružila neophodna pomoć u iznalaženju rješenja koje zaslužuje svaki građanin BiH.

Zijad je sin borca Armije Republike Bosne i Hercegovine Smaila Mujkića. Danas je sam bez igdje ikoga, a preživljava uz pomoć prijatelja i rođaka. Samo za lijekove koji su mu propisani mora izdvojiti blizu 290 KM.

"Ne mogu bez određene terapije i lijekova s obzirom na moje zdravlje. Živim u Kalesiji. Trenutno živim kod druga, a večeras ne znam gdje ću spavati. Sa sobom imam kesu, jaknu i nalaze od ljekara. To je sve što imam. Volio bih da me neko kontaktira, ukoliko želi da mi pomogne. Može na moj broj telefona ili preko Šemse Suljkanović u Markovićima pokraj Kalesije kod koje se ponekad okupam. Sam sam, nemam nikoga, ako mi se sada ne pomogne, ne znam... Ne želim da se vratim u zlo u kojem sam bio. Borio sam se dok sam od zavoda primao novac, a sad nemam za lijekove", rekao je Zijad za Klix.ba.

Naš sagovornik je pokušao pronaći pomoć preko Općine Kalesija, ali bezuspješno. Od aktuelnog načelnika Seada Džafića dobio je samo 100 KM, a prethodni Rasim Omerović ga nikada nije htio primiti na razgovor.

Zijadov broj telefona je 060/350-2062

Žiroračun:

NLB Banka d.d. Sarajevo

1321402019731854