Potrošila 22.000 eura na kloniranje uginulog ljubimca, smatrala ga srodnom dušom

.
Svoja iskustva, Keli je odlučila da podijeli i na svojim društvenim mrežama no tamo je dobila podijeljene reakcije

 

Oni koji imaju kućnog ljubimca vrlo dobro znaju šta znači ljubav prema istom, stoga nije nimalo čudno što mnogi svog psa ili mačku smatraju članom porodice.

Tako nešto važi i za 32-godišnju Keli (Kelly) Anderson iz Teksasa koja je, nakon što je njena mačka prije par godina uginula, bila očajna.

Naime, Keli je svoju ljubimicu Chai imala pet godina kada je 2017. godine naglo uginula zbog komplikacija nakon operacije. Keli koja je Chai, priznaje, smatrala svojom srodnom dušom, tada je bila neutješna. Zatim joj je njena cimerka, inače veterinarka, spomenula kompaniju koja vlasnicima kućnih ljubimaca nudi usluge kloniranja, što je za Keli djelovalo poput spasonosne opcije.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Odmah je pristala da to učini, ne sluteći da će cijeli proces trajati četiri godine. Iza su bili brojni neuspjeli pokušaji, a onda kada je izgubila sve nade, Keli je dobila poziv kako je stigao mačić koji je klon njene ljubimice.

- U početku su me obavještavali nakon svakog pokušaja, no nakon nekog vremena su prestali. Bilo je tako obeshrabrujuće pa sam se nekako pomirila s tim da nema ništa od toga. Kada sam dobila poziv bila sam u šoku - ispričala je Keli koja je na cijeli proces potrošila više od 22.000 eura.

Vlasnica je objasnila kako su malenu Bele (Belle), klon njene Chai, uspjeli dobiti od samo šest miliona ćelija umjesto od uobičajenih 10 miliona koliko je potrebno za ovaj proces.

Svoja iskustva, Keli je odlučila da podijeli i na svojim društvenim mrežama no tamo je dobila podijeljene reakcije gdje su joj mnogi pisali kako je suludo na šta je potrošila novac te da kloniranje ne postoji i da je vjerovatno prevarena.

- 22.000 eura definitivno nije puno novca. Ljudi toliko svakodnevno troše na automobile pa im niko ništa ne kaže na to - objasnila je Keli koja je ostala uporna u tome da je kloniranje zaista moguće.

FOTO: INSTAGRAM