Potvrdu o prebolovanom Covid-19 naplaćuju jedino u Cazinu i Velikoj Kladuši

asd
Rastom temperatura, raste i ineteres građana Unsko- sanskog kantona za turističkim posjetama u inostranstvo. Najveće zanimanje je za one lokacije koje su i najbliže, konkretno hrvatsko primorje.

Uslovi koje građanin Bosne i Hercegovine mora ispunjavati za ulazak u ovu zemlju su širokog spektra. Kod naših građana najviše intriga izazvala je potvrda pripadajućeg doma zdravlja o prebolovanom Covidu-19 i to iz razloga što je to u većini općina i gradova USK-a besplatan dokument, osim u cazinskom i velikokladuškom domu zdravlja, gdje se to naplaćuje 10, odnosno 20 KM. 

Zbog čega je to tako  nismo uspjeli saznati jer je direktorica ove zdravstvene ustanove bila spriječena da odgovori na naš upit. 

Istovremeno, Bišćani  ali i građani ostalih lokalnih zajednica u USK-u, ovaj dokument mogu dobiti besplatno. Šaroliku situaciju na području Kantona koja na izvjestan način predstavlja diskriminaciju kantonalni ministar zdravstva posmatra kroz zakonske okvire koji pružaju takvu mogućnost zdravstvenim ustanovama, što svakako nije i ne može biti odgovor, jer je takav odnos prema građanima neprihvatljiv i mora biti promijenjen.