Povela majku na medeni mjesec pa se pokajala: Puno su se smijali, ali nisam bila zabrinuta

Majka stalno pokušava da izgladi odnos, ali ona za to nema volje Nikada neću oprostiti majci što mi je uzela muža, a onda sa njim dobila i dijete, rekla je Loren Vol (34) iz Londona za Daily Mail. U Pola Vajta ona se zaljubila još u srednjoj školi, a kad je imala 19 godina, vjenčali su se. Njena majka Džuli (53) 2009. godine platila je njihovo vjenčanje 15.000 funti (oko 35.000 KM), a zahvalna kćerka povela ju je na dvosedmični medeni mjesec. Ni u ludilu nije mislila da će se između njene majke i supruga razviti romansa. Samo dva mjeseca nakon svadbene ceremonije Pol se iselio, a devet mjeseci kasnije majka je rodila njegovo dijete i objavila da su u ljubavnoj vezi. Pol i Loren u tom su trenutku imali i sedmomjesečnu kćerku.

– On se uvijek odlično slagao sa mojom majkom. Nikada to nisam smatrala čudnim s obzirom na to da mu je ona bila punica. Sprijateljili su se, puno su se smijali, ali nisam bila zabrinuta, pa ko bi bio? Jedva sam čekala da se vjenčamo, ali mastilo kod matičara se još nije osušilo do kraja kada se on promijenio – prisjetila se Loren.

Brzo nakon vjenčanja počeo je da skriva svoj mobilni telefon od nje. Mjesec dana nakon toga, njena sestra je koristila mamin telefon i otkrila poruke između nje i Pola. Ispričala je svoje sumnje sestri, a kad su majku suočile sa istinom rekla im je da nisu normalne. Kada je čula da se njen suprug uselio kod njene majke, bila je slomljena. Najgore joj je što su je izdali ljudi kojima je najviše vjerovala.

– Pozlilo mi je. To je jedna od najgorih stvari koje majka može da učini svom djetetu. On je možda bio jadan i nikakav suprug, ali, ona je moja mama, trebalo je da me štiti i voli iznad svega. Otišla sam kući i uništila sve fotografije s našeg vjenčanja – ispričala je Loren.

Pet godina nakon vjenčanja s Loren, Pol je sudbonosno ‘da’ razmijenio sa njenom majkom. Nevjerovatno je da je Loren bila na tom venčanju.

– Učinila sam to zbog naše kćerke, ali mi je bilo muka.

Majka stalno pokušava da izgladi odnos, ali Loren za to nema volje.

– Ušla je u moj automobil, plakala i ponavljala da joj je žao. Rekla sam joj samo: ‘Izlazi iz mog auta’. Kasnije mi je poslala pismo izvinjenja. On nikad nije ni jednom rječju pokazao da mu je žao, samo ponavlja da je naš brak ionako sad već zaboravljen.

Loren sad ima muškarca za kojeg kaže da je divan partner. S njim čeka četvrto dijete. – Vrijeme zaista liječi sve rane. Mama i ja smo pokušale da imamo normalan odnos, ali više nikada nećemo biti bliske kao nekad.