Povoljniji i besplatni upisi u Gradsku biblioteku Cazin povodom mjeseca knjige

Svake godine u mjesecu oktobru JU “Kulturni centar” Cazin, odnosno Gradska biblioteka, koja djeluje u sastavu ove ustanove, organizira neke promotivne aktivnosti, kako bi na prigodan način obilježila mjesec knjige.

Nekada su to promocije knjiga, radionice za školske bibliotekare, pričaonice za djecu, likovna druženja mališana uz knjigu i priču, promotivne cijene upisa u biblioteku i sl. I ovoga puta promotivne aktivnosti započet će sa sniženom cijenom upisa u biblioteku pa će se svi zainteresirani moći učlaniti po cijeni od 5 KM. Uz sniženu cijenu upisa, Gradska biblioteka nudi i 30 besplatnih članarina, za sve one koji nisu u mogućnosti izdvojiti novac u ovu svrhu, a vole čitati i žele biti dio njihove čitalačke publike. Smatraju također da će besplatni upisi dobro doći i za one porodice u kojima je veći broj djece, a imaju potrebu za knjigama lektire, beletristike i sl.

knjige

Namjera je da se skrene pažnja svima da knjiga ne treba i ne smije biti zaboravljena, bez obzira na sve moderne i napredne oblike komuniciranja i razmjene informacija. Taj osjećaj je posebno važno njegovati kod najmlađih članova našeg društva, već od vrtićke dobi.

Zato Vas pozivamo sve, da u srijedu, 10.10.2018. godine, obnovite svoje članstvo u biblioteci, upišete neke nove članove Vaše porodice, preporučite nekom ko nije u mogućnosti izdvojiti novac u ovu svrhu, da iskoristi pogodnost koju mu naša biblioteka pruža.

Vrata biblioteke otvorena su Vam od 07:00 do 15:30 h, u objektu obnovljene zgrade Gimnazije, u samom centru grada.