Večeras promocija knjige „Povrće- hrana i lijek“ naše sugrađanke Seke Hadžisadiković

U okviru obilježavanja Dana Grada Cazina, večeras će se na terasi Kulturnog centra Cazin održati promocija knjige „Povrće- hrana i lijek“, autorice mr. Nusrete Azabagić Hadžisadiković.

Naša sugrađanka nakon dugogodišnje karijere diplomiranog inžinjera poljoprivrede, a kasnije i nekoliko godina aktivnog proučavanja povrtlarstva u praksi, nakon što se tome posvetila s odlaskom u mirovinu, sabrala je dio svojih iskustava i pod pokroviteljstvom Grada Cazina štampala vrijedno i zanimljivo djelo.

Najvažnije crtice o ovoj knjizi moći ćemo čuti večeras od same autorice i njenih promotora, profesora Zemire Delalić i Halida Merdanića. S obzirom da je riječ o posebnom događaju, vezanom za Dan Grada, i sama promocija će biti nešto drugačija i zanimljivija.

Uz muzičke predahe za koje su zaduženi Meho i Jasmin Hadžisadiković, raskoš mogućnosti koje pruža domaće i zdravo povrće prezentiraće kuhar Safet Sajo Salihović. Zbog toga zvanična promocija počinje u 19 sati, ali već od 18 sati gosti će moći uživati u druženju i zanimljivim prezentacijama. Ne propustite ni ovaj vrijedan događaj u povodu Dana našeg Grada.  

(PR Grad Cazin)