Požar u šibenskom brodogradilištu (VIDEO)

Home

Požar u šibenskom brodogradilištu (VIDEO)


U Šibenskom brodogradilištu izbio je požar. Čuju se eksplozije.

"Oko 12.30 stigla je dojava da se nešto zapalilo u skladištu NCP-a. Više informacija nemamo. Vatrogasci su na terenu", kažu u Centru 112.

Svjedoci koji su se u trenutku izbijanja požara zatekli u blizini NCP-a kažu da su u jednom trenutku čuli eksploziju.

"Po svemu sudeći to nije bio zvuk eksplozije, već pucanja stakla na hali uslijed visoke temperature", ispričali su.

 

Planuo kontejner

ŠibenikIN javlja da prizor izgleda poprilično dramatično, a gusti crni dim proširio se Mandalinom.

Neslužbeno se doznaje iz NCP-a da je požar planuo u jednom kontejneru i proširio se na ambalažu koja se nalazila pokraj njega. Nismo sigurni je li riječ o plinskim ili o nekim drugim bocama pod tlakom koje su eksplodirale i zato su se čule detonacije nakon čega se vatra proširila na halu. Riječ je o hali koja se nalazi odmah do upravne zgrade.

 

Nema ozlijeđenih

Plamen se više ne vidi te da su vatrogasci upravo pod 'full opremom' ušli u halu kod upravne zgrade koju je zahvatio požar. Izgleda da je hala u trenutku izbijanja požara bila prazna. Na mjestu događaja nije nisu viđena kola Hitne pomoći pa očito, srećom, u požaru nitko nije stradao.

"Čuli smo detonacije, a vatrogasci su ekspresno došli na teren. Prvo smo mislili da je eksplozija, pa da su popucala stakla, ali sada kažu da su eksplodirale neke boce pod tlakom. Kako se priča, u hali koju je zahvatio požar nitko nije bio, a vatrogasci su navodno došli na teren prije nego su ljudi iz NCP-a znali za požar", kazao je jedan od svjedoka događaja u Mandalini.

 

 

(Izvor: Index)

Tagovi
Objavio: Sat, 19/08/2017 - 14:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top