Požar u Velikoj Kladuši

SERVISNE
Nove servisne informacije.

 

Vatrogasci su jednom intervenisali. Radilo se o požaru na šumi u Šumatcu. Prema riječima dežurnog Delanovića, intervencija je trajala od 08.05h do 10.20h.

Iz Policijske stanice Velika Kladuša izvještavaju da u protekla 24h nemaju evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 65 pacijenata, od kojih su četiri upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Isporuka električne energije je uredna, rekli su nam u Elektrodistribuciji, Poslovnici Velika Kladuša.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je stabilno.

Udruženje „Sutra je novi dan“ danas će od 12 do 15 sati na Trgu mladih će obilježiti Dan narcisa, te održati kolačijadu. Vrijedne članice ovog Udruženja će pripremiti ukusna slana i slatka jela, a kupovinom istih ćete moći pomoći rad Udruženja. Također, dijeliti će se narcisi i brošure o prevenciji karcinoma dojke. I ova aktivnost Udruženja „Sutra je novi dan“ ima za cilj ukazati na značaj prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Deveti je dan ramazanskog posta. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19.28h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Saobraćaj se ovog jutra odvija po pretežno suhom kolovozu. Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera). Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju. Na raskrsnici magistralnog i regionalnog puta (M-4 i R-455) u Lukavcu, zbog radova na popravci signalne opreme, vozila će saobraćati usporeno.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

 Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Nadolazeća promjena vremena, uz mjestimično jači jugo i pogoršanje biometeoroloških prilika koje će postepeno uslijediti, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i reducirati aktivnosti u drugom dijelu dana, kada će biti osjetno toplije. Sa noćnim satima opća slika dodatno će se pogoršati.