Poziv Dodiku iz PDP-a: Demantuj Komšića

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić još jednom je potvrdio da je Bosna i Hercegovina dobila ANP i da pod nazivom 'Program reformi' putuje u Brisel što predstavlja novu trasu puta BiH ka NATO, saopšteno je iz PDP-a.

"Komšić je nekoliko puta rekao da je Predsjedništvo BiH potpisivanjem 'Programa reformi' zapravo potpisalo ANP i to više ne treba i ne smije da se krije. Pozivamo srpskog člana Predsjedništva da objavi 'Program reformi' i da kaže građanima Republike Srpske da li idu u NATO, kojim putem, šta će to da predstavlja za RS i kakva je uloga institucija Republike Srpske u tom procesu", istakla je poslanica Partije demokratskog progresa u PS BiH Mira Pekić,prenosi N1.

Ona je podsjetila da Dodik nedjeljama govori da 'Program reformi' nije ANP, ali ne pokazuje dokaz. Gdje je dokument, pita Pekić.

"Ako 'Program reformi' ne znači ANP, neka Dodik pokaže papir koji su potpisali sva tri člana Predsjedništva i demantuje hrvatskog člana Predsjedništva koji je javno istakao da u Brisel ide ANP pod nazivom 'Program reformi BiH' koji sadrži obaveze koje je BiH preuzela kada je u pitanju Akcioni plan za članstvo u NATO", istakla je Mira Pekić.