Poznat identitet vozača koji je ubio djevojku u Sarajevu, imao alkohola u krvi

policija
Poznat je identitet vozača koji je sinoć usmrtio jednu, a teže povrijedio dvije djevojke u saobraćajnoj nesreći u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

 

Naime, kako se nezvanično saznaje, radi se o Arminu Berberoviću rođenom 1996. godine koji je prilikom nesreće imao određen procenat alkohola u krvi.

Podsjećamo, jedna djevojka je poginula, a dvije su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u centru Sarajeva, a jedno lice je uhapšeno nakon uviđaja. O nesreći se oglasio i MUP KS i saopćio detalje.

Kako se navodi u izvještaju policije, dana 26.05.2023. godine oko 23:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.A. rođena 1998. godine iz Sarajeva, S.A. rođena 1997. godine i S.E. rođena 2002. godine iz Ilidže od putničkog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao vozač B.A. rođen 1996. godine iz Sarajeva.

Istog dana u 02:30 sati policijski službenici Sektora uniformisane policiej lišili su slobode B.A. iz Sarajeva zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv bezbjednosti i saobraćaja i u toku je njegova kriminalistička obrada u policiji.