Poznat program konferencije PIT Krajina 2019 (proizvodnja – industrija – tehnologija)

Organizatori konferencije PIT Krajina 2019 koja se 20.06.2019. održava u Cazinu su objavili konačan raspored i sadržaje konferencije. Konferencija se održava u organizaciji konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting iz Sarajeva i grada Cazina.

Na konferenciji je planirano okupljanje oko 200 učesnika iz oko 70 kompanija, kao i razni ostali zanimljivi sadržaji poput demonstracije robota, 3D printera i raznih proizvoda Made in BiH.

PIT konferencija (Proizvodnja – Industrija – Tehnologija) se održava s ciljem okupljanja svih rukovodećih i stručnih kadrova proizvodnih kompanija, kao i svih ostalih pojedinaca i organizacija koji sa proizvodnim kompanijama blisko sarađuju. Tri ključne misije konferencije su sticanje novih i nadogradnja postojećih:

- znanja, ideja i perspektiva,

- poslovnih kontakata i poznanstava te

- inspiracije i nadahnuća.

Tokom 2019. godine će se održati 4 PIT Konferencije širom Bosne i Herecegovine (Goražde, Cazin, Tešanj, Mostar). Konferencija u Goraždu je održana tokom marta 2019, a kratak uvid možete ostvariti klikom OVDJE

Predstojeća konferencija PIT Krajina 2019 ima zadatak da gore navedene ciljeve i misije samog događaja aktuelizira i približi prevashodno privredi Bosanske krajine. Također, dodatni zadatak je da se krajiška privreda dodatno povezuje sa ostatkom BiH i i regije jugoistočne Evrope. Kao dodatni stimulans svim granama industrije i privrede, jaka krajiška dijaspora može konferenciju koristiti kao platformu za nove značajnije aktivnosti na polju privredne saradnje ili investicija.

Program je podijeljen u nekoliko tematskih blokova. Za učesnike, partnere i sponzore je pripremljen vrlo aktuelan, koristan i zanimljiv program. Sadržajne cjeline konferencije PIT Krajina 2019. su:

- Stručna i sponzorsaka izlaganja iz tema od ključnog značaja za biznis i proizvodnju,

- Panel diskusija na temu: "Koncept industrijskih zona i klastera kao izvora konkurentske prednosti",

- Poslovni B2B susreti i umrežavanje - Open Space concept,

- Obilazak pogona renomirane kompanije Civić d.o.o i nove industrijske zone Ratkovac - Cazin,

 - Svečana večera (organizatori, partneri i sponzori).

Imajući u vidu da tehnološki napredak i konkurencija na tržištu zahtijevaju kapacitete da se procesima proizvodnje upravlja na efikasan i pouzdan način, tražeći brža rješenja i odgovore, stalno učeći sa konstantnom otvorenošću za inovacije da bi sve ove potrebe bile održive i efikasne. Vođeni ovim principom kao centralni sadržaj konferencije ističemo izlaganja renomiranih regionalnih stručnjaka koji će dati osvrt na aktulne teme na kojima kompanije razvijenih zemalja grade svoju konkurentsku prednost.

Pored navedenih izlaganja, na konferenciji će biti upriličena panel diskusija kroz koju će učešće uzeti eminentni stručnjaci kao i vlasnici i menadžeri uspješnih kompanija iz BiH, regije i bh. dijaspore, koji će kroz diskusiju pokušati dati odgovor na pitanje kako poslovne zone i klasteri mogu biti izvor konkurentske prednosti i generator razvoja bh. privrede.

Na samom kraju, kao iznimno zanimljivi sadržaj za učesnike konferencije je, obilazak renomirane proizvodne kompanije i industrijske zone u razvoju.

Više o programu OVDJE.

Letak konferencije pogledajte OVDJE.