POZNATI DETALJI NESREĆE: Mirsada iz Cazina ubila struja prilikom postavljanja pumpe za bazen

Mirsad Redžić, 22-godišnjak iz mjesta Polje kod Cazina, koji je jučer poginuo u Donjim Kadinjanima kod Laktaša prilikom izvođenja radova na bazenu, kako nezvanično saznajemo, poginuo je od strujnog udara.

Izvor blizak istrazi ove nesreće, čije okolnosti se još utvrđuju, kazao nam je da je do nesreće došlo prilikom postavljanja pumpe za vodu u bazen.

Stradali Redžić bio je radnik cazinske firme “Vodovel bazeni”, koja je izvodila radove na vikendici vlasništvo R. T.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva ranije je saopćeno da je tužilac izašao na mjesto nesreće i zajedno s policijom obavio uviđaj, kao i da je naloženo više vještačenja kako bi bilo utvrđeno na koji način je radnik stradao.

U Zavodu za sudsku medicinu RS-a u Banjoj Luci danas je obavljena i obdukcija tijela stradalog, te će ono biti predato porodici.

Brojni prijatelji tragično stradalog mladića na društvenoj mreži Facebook izrazili su nevjericu zbog njegovog preranog odlaska, te uputili poruke sućuti njegovoj porodici.

– Ne mogu vjerovati da te nema više. Anđele naš, nek ti je Vječni rahmet i lahka zemlja, a porodici Sabur. Ti spavaš.Nikad te zaboraviti nećemo, uvijek si u našim srcima – jedna je od mnogobrojnih poruka koje su ostavili Mirsadovi prijatelji.